Christelijke Muziek & Concertagenda

Hayastan Utrecht, Utrecht


Naam:
Hayastan
Datum:
5 april 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

De concerten van Vocaal ensemble Coqu op 5 (Utrecht) en 7 april (Zeist) staan volledig in het teken van muziek uit Armenië. Het programma Hayastan (wat Armenië betekent) is te omschrijven als een 'reisgids voor de Armeense koormuziek': wereldlijk én religieus, traditionele én moderne klanken, volksliedarrangementen én de wereldpremière van een stuk dat speciaal voor Coqu geschreven is. Natuurlijk ontbreekt ook de duduk niet, het nationale blaasinstrument. Het melancholische geluid van dit instrument verklankt als geen ander de ziel van het Armeense volk.
Voor de zangers van Coqu, en waarschijnlijk ook voor het publiek, is het een hele nieuwe klank- en taalwereld, maar niet voor dirigent Felix van den Hombergh. ‘Twintig jaar geleden kreeg ik via via muziek uit Armenië (en Georgië) toegespeeld. Na een eerste voorzichtige reactie (de muziek was heel anders dan ik gewend was) werd ik steeds enthousiaster. Onder andere ter voorbereiding op dit programma ben ik in mei 2023 afgereisd naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Het werd een inspirerende reis waarbij ik onder andere sprak met drie componisten, een concert bijwoonde en werd uitgenodigd om naar een repetitie van het Staatskamerkoor van Jerevan te komen. Bij een van die ontmoetingen stelde Vache Sharafyan voor een stuk speciaal voor Coqu te componeren.’
We kijken ernaar uit u mee te nemen op deze reis langs Armeense koormuziek. Wees van harte welkom!

Adres:
Pieterskerkhof 5
Postcode:
3512 JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Coqu olv Felix van den Hombergh
mmv Raphaela Danksagmüller, duduk

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
https://www.coqu.nl
Email adres:
info apenstaartje coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Coqu.

Kaarten:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/hayastanutrecht

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-03-19 22:06:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar