Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert Oost-Nederlands Kamerkoor Hengelo, Gelderland


Naam:
Passieconcert Oost-Nederlands Kamerkoor
Datum:
16 maart 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
https://youtu.be/umRzFOMXsfM
Omschrijving:

Binnenkort geeft het Oost-Nederlands Kamerkoor onder leiding van Rob Vermeulen twee passieconcerten. Het eerste vindt plaats op zaterdag 16 maart om 20.00 uur in de Remigiuskerk te Hengelo Gld. Het concert wordt herhaald op zondag 17 maart om 15.00 uur in de Pancratiuskerk te ’s Heerenberg.
Het programma wordt geopend en afgesloten met ‘Ecce quomodo moritur justus’, een oude tekst, getoonzet door Gallus, die oproept om met eigen ogen te gaan zien hoe de rechtvaardige Christus sterft. Op het programma staan verder vier lijdensmotetten van Francis Poulenc. In deze Quatre Motets pour un temps de pénitence wordt het lijden van Christus in muzikaal gewaagde akkoorden uitgetekend. Tijdens het resterende deel van het concert, dat vooral uit Russische muziek bestaat, klinken voornamelijk liederen die het karakter dragen van gezongen gebeden, waarin de religieuze en existentiële overgave steeds opnieuw wordt gethematiseerd. Waar de liederen van Bortnianski aansluiten bij de barok-traditie van de westerse koormuziek, verdwaalt de luisteraar met de veel romantischer klinkende Gretchaninov en Chesnokov in de wijde steppen van het Russische tsarenrijk. Wie zich een avond ademloos wil laten meeslepen door deze krachtige, betoverende en troostende muziek, zal zeker niet teleurgesteld worden tijdens de passieconcerten van het Oost-Nederlands Kamerkoor onder leiding van Rob Vermeulen. Meer informatie over deze concerten vindt u op www.oostnederlandskamerkoor.nl

Adres:
Remigiuskerk Kerkstraat 42
Postcode:
7255 CB
Plaats:
Hengelo (Boek overnachting in Hengelo)
Dagje uit in Hengelo | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Het Oost-Nederlands Kamerkoor

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.oostnederlandskamerkoor.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje oostnederlandskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Oost-Nederlands Kamerkoor.
Telefoon:
0612411572

Kaarten:
www.oostnederlandskamerkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-03-11 11:27:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar