Christelijke Muziek & Concertagenda

Primeur in Zwolle: ANTHEM presenteert Easter Festival of Lessons and Carols Zwolle, Overijssel


Naam:
Primeur in Zwolle: ANTHEM presenteert Easter Festival of Lessons and Carols
Datum:
1 april 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024, zal ANTHEM -Koor voor kerkmuziek een bijzonder Easter Festival of Lessons and Carols presenteren in de Oosterkerk te Zwolle. Dit festival, dat normaal geassocieerd wordt met Kerst, wordt nu speciaal voor Pasen georganiseerd en belooft een unieke paasviering naar Engels voorbeeld te zijn.

ANTHEM staat onder leiding van Raghna Wissink en Luuk Schuurman is de organist. Het festival begint om 16:00 uur. De deuren van de Oosterkerk zullen zich een half uur voor aanvang openen. De toegang tot het festival is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

De gekozen muziekstukken zijn zorgvuldig geselecteerd en omvatten werken van bekende componisten zoals Chilcott, Rheinberger en Stanford. Deze muziekstukken vormen een betekenisvolle afweging van Goede Vrijdag en Pasen. Eén van de stukken die ten gehore gebracht zal worden, is gezongen tijdens de uitvaart van Queen Elizabeth II in september 2022.

Het Easter Festival of Lessons and Carols belooft een prachtige en betekenisvolle viering te worden waarbij lezingen worden afgewisseld met schitterende carols die samen het verhaal van Pasen vertellen. Allen zijn van harte welkom om deze primeur in Zwolle bij te wonen en de paasviering op een unieke en muzikale manier te beleven.

Adres:
Bagijnesingel 17a
Postcode:
8021 AC
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Festival (meer festivals)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
oprit bij de zijingang

Internetadres:
http://www.anthem.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Anthem, koor voor kerkmuziek.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-03-09 11:01:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar