Christelijke Muziek & Concertagenda

Koepelkerkconcert Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Koepelkerkconcert
Datum:
25 februari 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.00u
Omschrijving:

Op dit eerste concert van 2024 worden we getrakteerd op een quatre-mains door Wim Does en Susanne Veerman in de Ronde Lutherse Kerk.
Dit echtpaar vormt een vast quatre-mains duo op orgel. In 2008 en 2010 namen zij een cd op in resp. de Saint-Antoine des Quinze-Vingts te Parijs en de kathedraal van Orléans. In 2016 kwam de cd uit die Wim Does met zijn echtgenote Susanna Veerman en pianiste Mirsa Adami opnamen in de Philharmonie Haarlem met werken voor orgel & piano duo.
Wim Does heeft een eigen muziekpraktijk W& S Music als privé-docent (orgel,piano, keyboard) en als arrangeur verzorgt hij jaarlijks solo orgelconcerten, zowel in binnen- als buitenland. Zo gaf hij concerten in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Finland, Noorwegen, USA, Italië, Rusland, (Moskou, International House of Music) Canada (Toronto en Montréal) en Frankrijk.
In Parijs verzorgde hij concerten o.a. in de Notre-Dame (2017), St. Trinité, St. Clotilde, American church, St. Sulpice, École Militaire, St. Augustin, St. Nicholas
du Chardonnet en op het huisorgel van Marcel Dupré in Meudon.
Susanna Veerman is per november 2021 aangesteld als hoofdorganiste van de St. Jacobus de Meerdere kerk (beter bekend als Parkstraatkerk) te Den Haag.
Susanna geeft jaarlijks concerten in Nederland en in het buitenland, o.a. in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië etc. In Frankrijk speelde zijn o.a. in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en Le Mans. In 2017 speelde zij een concert in de beroemde Notre-Dame Kathedraal te Parijs. Voor meer info kunt u terecht op: www.wimdoes.com en suzannaveerman.com

Adres:
Ronde Lutherse Kerk, Singel 11
Postcode:
1012VC
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Wim Does en Susanne Veerman
op het monumentale Bätzorgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
assistentie nodig
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.luthersamsterdam.nl
Email adres:
algemenezaken apenstaartje luthersamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam.
Telefoon:
0206231572

Kaarten:
klassiekemuziek.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-02-13 12:11:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar