Christelijke Muziek & Concertagenda

Organist Rien Donkersloot speelt Bach in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Organist Rien Donkersloot speelt Bach in Westerkerkmuziek
Datum:
17 februari 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 17 februari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door Rien Donkersloot. Deze zeer begaafde organist speelt een programma met werken van Johann Sebastian Bach.
Donkersloot is ook een uitstekend improvisator. Zo zal hij tijdens het concert een aantal onvoltooide werken van Bach al improviserend afmaken. Verder staan op het programma enkele werken die Bach voor orkest schreef en die door Rien Donkersloot bewerkt werden voor orgel. Daaronder het beroemde vioolconcert in a-moll. Het programma wordt afgesloten met de magistrale Toccata in F. De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Werken van Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden:
Rien Donkersloot (1985) behaalde als amateur reeds 1e, 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude bij Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij ook deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij o.a. Michel Chapuis, Harald Vogel en Olivier Latry. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatoriumstudenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. Na zijn orgelstudie studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. In 2011 behaalde hij cum laude zijn Master of Music diploma. Als onderdeel van zijn beiaardstudie deed hij onderzoek naar de Nederlandse beiaardmuziek uit het begin van de 20e eeuw. Rien heeft diverse prijzen gewonnen op orgel- en beiaardconcoursen in binnen- en buitenland.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-02-08 22:30:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar