Christelijke Muziek & Concertagenda

Mini Matthäus Passion Moordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Mini Matthäus Passion
Datum:
9 maart 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 16:15u
Omschrijving:

Een Mini Matthäus Passion voor en door kinderen. De Matthäus Passion door de Koorschool, maar dan in een speciale versie.
De Ars Musica Koorschool wil met haar Matthäus Passion voor en door kinderen een toegankelijke versie bieden van het eerste deel van de Matthäus Passion. Al zingend en vertellend, door het uitvoeren van de koralen, koordelen en aria´s èn het toelichten van het verhaal op een laagdrempelige manier, nemen we de luisteraar aan de hand, of dit nu een kind is of een volwassenen.
In de Matthäus Passion staan koralen, maar ook koordelen, recitatieven en aria’s. Al deze verschillende onderdelen worden door de zangers van koor A, B en C van de Koorschool (kinderen van 6 tot en met 16 jaar) uitgevoerd. Daarnaast heeft artistiek leider Marjon van der Linden een verhaal geschreven, waarin het ontstaan en verloop van de Matthäus Passion aan bod komt, steeds toewerkend naar een volgend gezongen koordeel, koraal, recitatief of aria.
Het verhaal voert de luisteraar mee naar het ontstaan van de Matthäus Passion, in tekst en qua compositie. We horen over de evangelist Matthäus, de componist Bach, dubbelkorigheid, de vertaling van tekst in muziek… en intussen: waarom klinkt hier een koraal? Tussen de uitleg klinkt een groot gedeelte van de eerste helft van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Maar niet gewoon, de koordelen, de koralen, de aria’s, de arioso’s, het wordt gezongen door kinderen, zelfs door de jongsten van 6 en 7 jaar! Iets dergelijks wordt op dit moment niet aangeboden in Moordrecht of Gouda, sterker nog: nergens in Nederland, want het is uniek.

Adres:
Kerkplein 12
Postcode:
2841 XM
Plaats:
Moordrecht (Boek overnachting in Moordrecht)
Dagje uit in Moordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ars Musica Koorschool
Marjon van der Linden, dirigent
Gerben Budding, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 16,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,00


Internetadres:
https://arsmusica.nl/projecten/mini-matthaus-passion/
Email adres:
info apenstaartje arsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ars Musica Koorschool.

Kaarten:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/18081/tickets

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-01-23 15:09:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar