Christelijke Muziek & Concertagenda

Clarinext - Tien klarinettisten van het Utrechts Conservatorium in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Clarinext - Tien klarinettisten van het Utrechts Conservatorium in Westerkerkmuziek
Datum:
27 januari 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 27 januari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door ClariNext, een jong klarinetensemble vanuit het Utrechts Conservatorium. Momenteel zijn in het programma ook de bassethoorn en de contrabasklarinet vertegenwoordigd. Sinds 2012 werkt het ensemble projectmatig aan vrolijke, diverse programma’s en voert deze uit op diverse locaties in Nederland, bijvoorbeeld tijdens het internationale Clarinet Fest 2023 van de European Clarinet Association, dat afgelopen jaar werd gehouden in Tilburg. De naam ClariNext doelt op ‘the next generation’ klarinettisten die in dit bruisende ensemble zijn verenigd. De programma’s die gebracht worden zijn altijd veelzijdig en voor een breed publiek aantrekkelijk: van Mozart tot Reich, van klassiek via klezmer tot ‘jazzy’. ClariNext staat onder leiding van klarinetdocente Céleste Zewald. HKU Utrechts Conservatorium, één van de oudste muziekopleidingen van Nederland (in 2025 bestaat de school 150 jaar!) is sinds jaar en dag te vinden in het hartje van Utrecht aan de Mariaplaats.
Op het programma staan arrangementen van klassieke werken van de componisten Rossini en Debussy waarin alle klarinettisten een rol spelen, maar ook heel wat werken die specifiek voor een ensemble van klarinetten werden geschreven, vooral door componisten uit de 20e eeuw. Zo worden klarinetkwartetten uitgevoerd van Paul Harvey en de Nederlander Willem Strietman. Het programma eindigt met een vrolijk werk van Gordon Jacob.
De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
ClariNext is een jong klarinetensemble vanuit het Utrechts Conservatorium, bestaande uit grotendeels studenten, eventueel aangevuld met ex-studenten en een enkele klarinettist(e) van buiten de school. De bedoeling is het spelen, meestal zonder dirigent, in een ensemble waarin je voor je eigen stem verantwoordelijk bent en goed naar elkaar moet luisteren. Ook krijgen spelers de kans een ‘bij-instrument’ als es- of basklarinet in de praktijk te leren spelen.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-01-18 22:49:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar