Christelijke Muziek & Concertagenda

ROOD ADEO Live Nijmegen, Gelderland


Naam:
ROOD ADEO Live
Datum:
23 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:30u

Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

ROOD ADEO | Live

In 2012 omschreef de Allegro USA de stem van Rood Adeo als ‘The voice of life itself: beautiful and painful at the same time’. Vijf tijdzones en elf jaar later, besef ik dat die omschrijving niet alleen Rood’s stem, maar de intentie van zijn hele werk typeert: afdalen in de donkere, absurde lagen van de psyche om een objectieve schoonheid naar boven te kunnen halen.

‘Het tweeluik Voluntary Intakes en Worn Love – zijn laatst uitgebrachte werk – zou zomaar omschreven kunnen worden als een welkome herleving van de schrijfstijl zoals we die gewend zijn van Leonard Cohen of Nick Cave. Maar hier is meer aan de hand. Adeo’s instrumentbeheersing, meeslepende composities en gêneloos stemgeluid, tillen deze albums zelfs boven dat heerlijke maaiveld uit. Maestro songwriter Rood Adeo plukt gretig aan gevoelssnaren, rukt schellen van de ogen en spot met de onvermijdelijke realiteit: hoe beautiful het leven, maar hoe painful het met de mens gesteld is.’

Al een kwart eeuw levert songwriter, zanger en instrumentalist Rood Adeo obscuur-romantische albums en live-performances van topniveau af. Afgelopen jaar verscheen ‘Worn Love’, het partneralbum van ‘Voluntary Intakes’, waarmee het een tweeluik vormt van maar liefst 31 tracks aan nieuwe nummers, eerdere opnames en live-uitvoeringen. Voor dit powerhouse aan muziek en poëzie van maestro-songwriter Adeo kunnen we maar beter even gaan zitten; beide luisterplaten vangen de aandacht volledig, knijpen onbarmhartig in de ziel en laten ons balanceren tussen hoop en wanhoop. Dat belooft alle goeds voor de concerten van deze komende 'Worn Love' albumtour; die een must zijn voor alle dieper gravende, spirituele music & words liefhebbers.(IW)

Special guest: Esther Croezen

ROOD ADEO | LIVE | za 23 dec 2023 | 20.30u | Thiemeloods Theater | NIJMEGEN

Adres:
Leemptstraat 34
Postcode:
6512EN
Plaats:
Nijmegen (Boek overnachting in Nijmegen)
Dagje uit in Nijmegen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Band
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 22,50
Speciale actie:
'Worn Love'-tour limited hometown edition

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Ja

Internetadres:
https://thiemeloods.nl/activiteit/rood-adeo-live/
Email adres:
info apenstaartje thiemeloods.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Rood Adeo.
Telefoon:
0653433963


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-12-12 15:10:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar