Christelijke Muziek & Concertagenda

Festival of Lessons and Carols Amersfoort, Utrecht


Naam:
Festival of Lessons and Carols
Datum:
19 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:45u
Omschrijving:

Net als vorig jaar organiseert het St. Joris Kamerkoor ook dit jaar weer zelf een Festival of Lessons and Carols, naar voorbeeld van de viering die in de Anglicaanse traditie vlak voor Kerstmis plaatsvindt. Aan de hand van korte bijbellezingen, gedichten en andere teksten wordt het verhaal van de belofte, aankondiging en komst van Jezus verteld. Deze ‘lessons’ worden omlijst met bekende en minder bekende Christmas Carols, hymnen en andere koorwerken (de ‘carols’). Het thema van deze editie is ‘Wie is toch dit kind?’.
De liturgische vorm Festival of Lessons and Carols komt uit de Anglicaanse traditie. De eerste liturgie in deze vorm werd in 1880 samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall). Het werd gelijk een jaarlijkse traditie en al snel namen andere kerken de viering over. Tegenwoordig vinden overal ter wereld Festivals plaats.
De toegang is vrij (het is immers een viering en geen concert), maar aan de organisatie zijn wel aanzienlijke kosten verbonden. Om onze jaarlijkse traditie voort te kunnen zetten, vragen we van onze bezoekers om bij de collecte naar draagkracht een redelijk deel te geven van wat voor een uitvoering in concertvorm wordt betaald. Met een bijdrage van gemiddeld tussen vijf en tien euro per persoon zijn we naar verwachting uit de kosten.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://stjoriskamerkoor.nl/
Email adres:
info apenstaartje stjoriskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van St. Joris Kamerkoor.
Telefoon:
06-23365257


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-11-20 13:43:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar