Christelijke Muziek & Concertagenda

STEP5 - STEP Danst! Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
STEP5 - STEP Danst!
Datum:
10 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
https://www.youtube.com/watch?v=x-XtAvXtuaY
Omschrijving:

In de vijfde editie van Stichting Ensemble Project - STEP Danst! - onthult het ensemble neo-klassieke meesterwerken en brengt het premières van twee jonge en getalenteerde Nederlandse componisten, die werden geselecteerd na een wedstrijd met zestien anderen. STEP is samengesteld uit conservatoriumstudenten en amateurs van het hoogste niveau, en biedt sinds zijn oprichting een podium aan jonge componisten en dirigenten.

Onder leiding van Sjoerd Haver opent het concert met de Sept Danses van Jean Françaix. Na deze sprankelende compositie voor 10 blazers worden er nieuwe werken voor strijkorkest uitgevoerd. Marius Hagedorn werkt als componist in film en media en waagt zich nu aan concertmuziek. In Splinters komen verschillende stijlen samen om een sonische reis naar de diepste krochten van de oceaan te creëren. Leander Schoormans is toegewijd aan muziek uit de Nederlandse Republiek. In zijn Serenade for Strings eert hij oude stijlen door ze op een moderne wijze te presenteren. Hiermee slaat hij een brug naar het slotstuk van het programma: de Pulcinella Suite van Igor Stravinsky is gebaseerd op muziek die werd toegeschreven aan Pergolesi. Deze muziek is op speelse wijze herschreven voor voltallig kamerorkest.

De concerten vinden plaats op 10 november om 20:00 in de Dominicuskerk te Amsterdam en op 12 november om 15:30 in de Geertekerk in Utrecht. Kaarten zijn te bestellen via www.ensembleproject.nl

Adres:
Spuistraat 12
Postcode:
6826GS
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
STEP, Sjoerd Haver, Marius Hagedorn, Leander Schoormans

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.ensembleproject.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje ensembleproject.nl
Meer concerten:
Alle concerten van STEP.

Kaarten:
www.ensembleproject.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-11-03 15:16:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar