Christelijke Muziek & Concertagenda

Cabaretshow Plantaardig en Diervriendelijk Lichtenvoorde, Gelderland


Naam:
Cabaretshow Plantaardig en Diervriendelijk
Datum:
16 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Johanneskerk Lichtenvoorde houdt thema-avond over lijden met cabaret

Cabaretier Ruurd Walinga uit Geesteren speelt ‘Plantaardig en diervriendelijk’

Lichtenvoorde Cabaretier Ruurd Walinga uit Geesteren (Gld) speelt op donderdag 16 november zijn avondvullend programma ‘Plantaardig en diervriendelijk’ op een speciale avond in de Johanneskerk aan de Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde. De inloop is vanaf half acht; de show begint om 20.00 uur. De gratis toegankelijke avond is georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting van de protestantse gemeente Lichtenvoorde. Na afloop staat er een collectebus.
Als kapper en schoonheidsspecialist begint Ruurd Walinga zijn voorstelling van circa anderhalf uur en neemt enkele bezoekers meteen onder handen. Iedereen wil per slot van rekening goed voor de dag komen en alles onder controle houden. Als dat niet lukt, wat dan? In 'Plantaardig en Diervriendelijk' komt het allemaal aan de orde. De grote waarom-vragen voorbij en worden op een verfrissende manier behandeld.
Ruurd Walinga komt uiteindelijk met een (knuffel)ark van Noach - of was het die van Job? - op de proppen om overeind te blijven.
Op vermakelijke en op ontroerende wijze laat cabaretier Ruurd Walinga het publiek stil staan bij de diepe levensvragen en de (on)zin van het lijden. Bovendien biedt hij ze troost en hulp aan.
'Plantaardig en diervriendelijk' is een show waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten.
Ruurd Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland. Volgend jaar is hij 25 jaar actief. Hij speelt in allerlei kerken met zijn twaalf shows, voor kinderen, tieners, ouders en alle leeftijden. 'Plantaardig en Diervriendelijk' schreef hij, nadat zijn vrouw, beeldend en contextueel therapeut (www.juliamolenaar.nl), borstkanker had overleefd. Zij schreef n.a.v. het boek 'Zolang ik leef eet ik gebak'.
Sinds 2022 woont de uit Friesland afkomstige Ruurd Walinga in de Achterhoek waar zijn vrouw sinds 2020 werkt als therapeut in Trauma Centrum Nederland in Kranenburg. Naast cabaretier is Walinga voorganger/pastoraalwerker van een VEG-gemeente in Joure.
Zie verder: www.waterinwijn.nl

Adres:
Renteniersstraat 9
Plaats:
Lichtenvoorde (Boek overnachting in Lichtenvoorde)
Dagje uit in Lichtenvoorde | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Cabaret (meer cabaret)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waterinwijn.nl
Email adres:
cabaret apenstaartje waterinwijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Water in Wijn.
Telefoon:
06-23449545


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-19 19:27:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar