Christelijke Muziek & Concertagenda

Najaarsconcert Mannenkoor KNA Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Najaarsconcert Mannenkoor KNA
Datum:
12 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:15u

Omschrijving:

Op zondag 12 november 2023 organiseert KNA een concert in de Trinitatiskapel. Het bijzondere van dit concert is de terugkeer naar het klassieke repertoire: liederen uit de Duitse Romantiek en aria’s uit opera’s, passend in de geschiedenis van KNA. Vandaar dat zowel Verdi als Schubert ruim vertegenwoordigd zijn, maar ook Francesco Paolo Tosti en Bepi De Marzi laten zich horen. Kortom, het wordt mooi!

Het koor bijt het spits af met Duitstalige liederen uit de Romantiek. Schitterende liederen, lofzangen op de natuur van o.a. Franz Schubert, Beethoven en Mozart: de een nog mooier dan de ander. De nostalgie, de hang naar de ware liefde, ze worden gepassioneerd bezongen. Sopraan Esther Putter completeert met haar prachtige soli het muzikale spektakel, waarmee de 19-de eeuwse sfeer van de Weense theaters en salons wordt opgeroepen.

Na de pauze is het de beurt aan Italiaanse liederen. Napolitaanse volksliederen en liederen van o.a. Francesco Paolo Tosti en Bepi De Marzia worden door het koor ten gehore gebracht. Lief en leed komen voorbij, met een temperament en passie, die zo kenmerkend is voor Italië.

En dan is het tijd voor de aria’s uit de grote opera’s van Verdi en Bellini. Koor en soliste brengen de mooiste aria’s voor het voetlicht, het publiek meenemend in de sfeer van magie en passie. De finale is voor de soliste, ondersteund door het koor.

Het wordt prachtig!

Het concert vindt plaats in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, 3311 NR Dordrecht, aanvan 14:30u. Toegangskaarten à €12,50 p.p. zijn te bestellen via de website www.kna-dordrecht.nl en voorafgaande aan het concert aan de zaal te koop. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts op 100 meter lopen van de Trinitatiskapel.

Adres:
Vriesestraat 22
Postcode:
3311 NR
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.
Telefoon:
0620632713


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-01 12:18:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar