Christelijke Muziek & Concertagenda

Cabaretviering Leeuwarden, Friesland


Naam:
Cabaretviering
Datum:
23 december 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10.00u - 11.30u
Omschrijving:

Cabaretier Ruurd Walinga met Is Jezus aan wiegendood gestorven?, programma over alle christelijke feestdagen.
Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren vieren op een ochtend. Kan dat? Cabaretier Ruurd Walinga meent van wel. In het stuk ‘Is Jezus aan wiegendood gestorven’ staat hij in een kribbige stemming stil bij het kerstkindje, slaat hij de spijker op de kop op het kruis op Goede Vrijdag, gedraagt hij zich als een eitje bij Pasen, laat hij Jezus verdwijnen met een ruimtevaartschip op Hemelvaart en onthult hij bij Pinksteren het geheim van zoenen: tongen.
Het cabaretstuk gaat in zevenmijlslaarzen door het evangelie. Op onorthodoxe en soms schokkende wijze wordt de boodschap van de bijbel uit de doeken gedaan, maar wel oprecht en eerlijk.
Het programma levert altijd veel reacties op. Kerkelijke mensen zijn vaak geschokt of diep onder de indruk, randkerkelijken verbaasd en overdonderd en bij ongelovigen werkt het stuk op de lachspieren of ze trekken stil weg. Na afloop van het cabaretstuk gaat Ruurd Walinga steevast de confrontatie aan met het publiek. Want ’Is Jezus aan kribbedood gestorven’ is zonder meer prikkelend, confronterend en grensverleggend voor zowel jongeren als ouderen.

Adres:
EG de Salvator, Archipelweg 133
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Cabaret (meer cabaret)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waterinwijn.nl
Email adres:
cabaret apenstaartje waterinwijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Water in Wijn.
Telefoon:
058-2129029


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-11-30 09:50:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar