Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek start seizoen met orgelconcert vierhandig Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek start seizoen met orgelconcert vierhandig
Datum:
16 september 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Westerkerkmuziek start seizoen met orgelconcert vierhandig
De Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal heeft voor de veertiende keer op rij een afwisselend jaarprogramma samengesteld. Op het gebied van klassieke muziek is deze serie, voor Veenendaal de enige, niet meer weg te denken uit de Veense en regionale samenleving. Het publiek, van jong tot oud, geniet al vele jaren van de kwalitatief hoogstaande concerten. Het begon allemaal met het nieuwe Skrabl-orgel. De concertserie ontstond al snel nadat dit orgel in 2009 was opgeleverd; in dit concertseizoen dus 15 jaar geleden. In dit lustrumjaar speelt het orgel een wat prominentere rol dan in voorgaande jaren: in zes concerten komt het tot klinken, weliswaar meestal als begeleidingsinstrument, maar ook tweemaal solo.
Op 16 september wordt het seizoen geopend met een orgelconcert met werken voor orgel vierhandig, gespeeld door Erik van der Heijden en Ad Verhage. Op het programma staan werken van de barok tot aan de romantiek, met o.a. bewerkingen van delen uit Bachcantates en met werken van J.C. Bach en S. Wesley. Het concert wordt afgesloten met de monumentale fantasie in f-moll van Mozart. De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Erik van der Heijden (1971) volgde orgellessen bij onder meer Theo Jellema en Bert Matter en klavecimbellessen bij Léon Berben. Hij nam deel aan interpretatiecursussen in Zwitserland en Spanje en studeerde enkele jaren Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Hij is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede.
Ad Verhage (1957) begon zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool bij Stoffel Gunst. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag schoolmuziek, orgel (bij Rienk Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert) en protestantse kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1983. Hij is sinds 25 jaren cantor-organist van de Andrieskerk te Amerongen en ook organist van de Veenendaalse Westerkerk.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-09-07 23:41:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar