Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Harm Hoeve Zwolle, Overijssel


Naam:
Orgelconcert Harm Hoeve
Datum:
28 juli 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
https://youtu.be/FYMH1zXyuRQ
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Op vrijdag 28 juli komt organist Harm Hoeve naar Zwolle om een orgelconcert te verzorgen in de Dominicanenkerk (Assendorperdijk 8)te Zwolle. Deze sfeervolle kerk beschikt over een prachtig orgel. Het concert begint om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staan veel werken uit de Franse romantische orgelliteratuur. Deze aansprekende muziek klinkt heel goed op dit Zwolse orgel. Na een inleidend koraalspel gaan alle registers open bij een feestelijk orgelwerk van Guilmant. Ook een compositie van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen wordt uitgevoerd. Van hem klinkt zijn Premier Choral. Harm Hoeve speelt verder nog werken van Franck, B├ędard en Dubois. Hij besluit het concert met een eigen koraalfantasie.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Adres:
Assendorperdijk 8
Postcode:
8012EH
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.consolonl.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.

Kaarten:
12,50 in voorverkoop

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-07-14 13:37:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar