Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Harm Hoeve Hasselt, Overijssel


Naam:
Orgelconcert Harm Hoeve
Datum:
22 juli 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
https://youtu.be/FYMH1zXyuRQ
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

In de zomermaanden geeft organist Harm Hoeve diverse concerten in den lande. Op zaterdag 22 juli komt hij weer naar Hasselt om op het prachtige orgel van de Grote Kerk te spelen. De orgelbespeling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staat onder andere het bekende Koekoek- en Nachtegaalconcert van Händel en een virtuoze toccata van de Engelse componist Driffill. Ook brengt Harm Hoeve werken van Dienel en Andriessen ten gehore. Het concert wordt geopende en besloten met een bewerking over een bekend lied. Al met al een afwisselend programma waar het orgel van Hasselt zijn warme klanken ten volle in kan etaleren.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Adres:
Markt 8
Postcode:
8061GG
Plaats:
Hasselt (Boek overnachting in Hasselt)
Dagje uit in Hasselt | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.consolonl.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.

Kaarten:
12,50 in voorverkoop

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-07-14 13:35:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar