Christelijke Muziek & Concertagenda

Beleef de Bach Cantatedienst Grote Kerk Dordrecht Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Beleef de Bach Cantatedienst Grote Kerk Dordrecht
Datum:
2 juli 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op zondag 2 juli om 19:00 uur is er een Bach cantatedienst in de Grote Kerk van Dordrecht. De Bach cantatedienst is een moment van bezinning en verbinding, waarin de tijdloze schoonheid van Bachs composities samensmelt met de unieke ambiance van de Grote Kerk. Voel je van harte welkom, de toegang is vrij en je hoeft niet een bepaalde vorm van geloof te zijn toegedaan of veel verstand van muziek te hebben om ervan te kunnen genieten!

De uitvoering wordt verzorgd door de Cantorij 'Sura Cantat' en het barokorkest 'Accademia Amsterdam', onder leiding van Catrien Posthumus Meyjes, cantrix van de Grote Kerk Gemeente. Zij brengen de muziek van Bach tot leven met hun passie en vakmanschap, en zorgen voor een onvergetelijke luisterervaring.

Toen Johann Sebastian Bach in 1723 als cantor in Leipzig werd aangesteld, behoorde de wekelijkse uitvoering van een cantate tot zijn takenpakket. Doorgaans componeerde hij de cantates zelf. Al in het tweede jaar ontstond zo een cyclus met zogenaamde koraalcantates, waaronder de prachtige cantate BWV 135. Het kerklied 'Ach Herr, mich armen Sünder' geeft titel, tekst en inhoud aan deze cantate.

De Grote Kerk gemeente heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het organiseren van avonddiensten waarbij kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Deze avonddiensten nemen de vorm aan van vespers of cantatediensten. Ze bieden een unieke gelegenheid om de spirituele kracht van muziek te ervaren en de schoonheid van de liturgie te omarmen.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op zondag 2 juli om 19:00 uur in de Grote Kerk

Adres:
Lange Geldersekade 2
Postcode:
3311CJ
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Iedereen welkom, zonder drempels
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://www.grotekerk-dordrecht.nl/
Email adres:
m.wagemakers apenstaartje grotekerk-dordrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantorij 'Sura Cantat' met barokorkest 'Accademia Amsterdam',.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-06-23 08:42:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar