Christelijke Muziek & Concertagenda

Evan Bogerd Amersfoort, Utrecht


Naam:
Evan Bogerd
Datum:
16 augustus 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Evan Bogerd concerteert in Sint-Joriskerk
Op woensdagavond 16 augustus concerteert Evan Bogerd in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hij speelt op het koororgel muziek van Bach en een improvisatie. Op het hoofdorgel improviseert hij eveneens en speelt hij werken van Stravinsky, Bach, Kint en Reger.
Nu het koororgel twee klavieren en een vrij pedaal heeft, is het zeer geschikt om grotere Bachwerken te vertolken. Evan Bogerd begint zijn bespeling op het koororgel dan ook met de indrukwekkende Praeludium et Fuge h-Moll, BWV 544 van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Bogerd sluit zijn bespeling van het koororgel af met een improvisatie.
Igor Stravinsky (1882-1971) componeerde niet voor orgel, maar vanavond kunnen we toch Berceuse And Finale uit: ‘L’Oiseau de Feu van de Russisch-Frans-Amerikaans componist op het hoofdorgel van de Sint-Joriskerk horen dankzij een arrangement van Maurice Besly. Muziek van Johann Sebastian Bach krijgen we ook te horen op het Naber-orgel. ‘Was willst du dich betrüben’ uit cantate BWV 107 komt tot klinken in een arrangement van Konstantin Reymaier.
Na een improvisatie is het tijd voor de Prelude Pastoral, Op.33 van Cor Kint (1890-1944). Kint was componist, violist, uitgever van vioolmuziek en viooldocent aan het conservatorium van Amsterdam. Gek genoeg zijn z’n orgelwerken bekender geworden dan zijn vioolmuziek. Wie de Prelude Pastoral beluistert, zal in de melodie vioolachtige trekken ontwaren. Max Reger (1873-1916) werd honderdvijftig jaar geleden geboren. Daarom krijgt de componist veel aandacht in de Amersfoortse orgelserie. Evan Bogerd speelt als slot van het concert de Phantasie über den Choral ‘Hallelujah! Gott zu loben’, Op. 52/3.
Evan Bogerd (1993) is sinds 1 januari 2020 cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam. Hij is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital. Door de jaren heen won hij diverse prijzen waaronder de eerste prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’-Improvisatieconcours in Linz en tweemaal de eerste prijs op het Nationaal Improvisatieconcours in Dordrecht. Hij is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers.
Aanvang 20:00 uur. Toegang tien euro, inclusief koffie en thee vooraf en na afloop.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.orgelconcertenjoriskerk.nl
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenjoriskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Sint-Joriskerk.
Telefoon:
0653528737


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-07-06 11:23:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar