Christelijke Muziek & Concertagenda

Singelkerkconcerten Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Singelkerkconcerten
Datum:
18 juni 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1415u - 1530u
Omschrijving:

Singelkerkconcerten: Op zondag 18 juni 2023 brengen de tenoren en bassen van Nieuw Vocaal Amsterdam & Chorakademie Dortmund een programma met een mix van klassiek, wereld- & jazzmuziek ten gehore in de Singelkerk.
De tenoren en bassen van Nieuw Vocaal Amsterdam & Chorakademie Dortmund zingen liederen van onder meer Mendelssohn, Ligeti György, Robert Shaw en Friedrich Silcher. De muzikale leiding is van Anaïs de la Morandais en Felix Heitman. Jeroen Koopman zal te horen zijn op orgel en piano.
U bent van harte welkom 18 juni om 14.15 in de Singelkerk.

Nieuw Vocaal Amsterdam (NVA)
Nieuw Vocaal Amsterdam werd in 2005 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een hoogwaardige zelfstandige zangopleiding met 300 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar, en een kennisinstituut op het gebied van kinder- en jeugdkoorzang. NVA heeft een team van 20 enthousiaste docenten, dirigenten en office medewerkers die hun liefde voor hoogwaardig muziekonderwijs voor kinderen en jongeren dagelijks in de praktijk brengen. NVA is partner van Conservatorium van Amsterdam en Cappella Amsterdam.
Chorakademie Dortmund
Met tot 1000 zangers is de CHORAKADEMIE in de concertzaal van Dortmund sinds de oprichting in 2002 uitgegroeid tot de grootste zangschool van Europa. De 30 verschillende ensembles zijn onderverdeeld in kinderkoren, jongenskoren, meisjeskoren en jeugdkoren. De koren en solisten van de Chorakademie zijn tot ver buiten Dortmund bekend en zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor grote theaters, operahuizen en concertzalen wanneer koor- en solopartijen moeten worden gevuld met kinderen op het hoogste muzikale niveau.

Adres:
Singel 452
Postcode:
1017AW
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel

Uitvoerenden:
Nieuw Vocaal Amsterdam & Chorakademie Dortmund

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
https://www.doopsgezindamsterdam.nl/programma/
Email adres:
koster apenstaartje doopsgezindamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Singelkerk.
Telefoon:
0206234588


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-06-05 11:01:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar