Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Woudenberg, Utrecht


Naam:
Orgelconcert
Datum:
8 juli 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Orgelconcert in de Dorpskerk van Woudenberg op zaterdag 8 juli

In het kader van de serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg verzorgt op zaterdag 8 juli de bekende Bachspecialist Paul Kieviet een orgelconcert in de Woudenbergse Dorpskerk. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Wel bestaat bij de uitgang de mogelijkheid een vrije gift te geven ter bestrijding van de kosten.

Het programma bestaat in zijn geheel uit composities van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Paul Kieviet opent het concert met de Sarabanda con Partite in C (BWV 990). Hij vervolgt met Pièce d’Orgue in G (BWV 572) (très vitement-gravement-lentement). Daarna speelt hij uit de Leipziger Choräle: Schmücke dich, o liebe Seele (BWV 654), O Lamm Gottes, unschuldig (BWV 656) en Von Gott will ich nicht lassen (BWV 658). Paujl vervolgt het concert met deFuga in b (BWV 579) en vervolgens de Pastorale in F (BWV 590). Hij sluit het concert af met het Preludium en Fuga in C (BWV 547).


Paul Kieviet (1964) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken Orgel (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus) bij Arie J. Keijzer en Bernard Winsemius, Kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theorie der Muziek bij Jan Kleinbussink, Peter-Jan Wagemans en Ludwig Otten. Sinds 1984 is hij vaste bespeler van het Meere-orgel (1821) in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk, en daarnaast vanaf 1990 van het Leeflang-orgel (1952) in de Grote of Sint Michaëlskerk te Middelharnis. Rond deze orgels bouwde hij een uitgebreide en bloeiende lespraktijk op. Als docent muziektheorie is hij verbonden aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. In 1985 won hij het Nationaal Orgelconcours in de Hooglandse Kerk te Leiden. Improvisatie studeerde hij bij Arie J. Keijzer en aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem bij Klaas Bolt. Hij concerteerde voor de radio, op CD en op vele plaatsen in ons land. Ook is hij actief als componist en improvisator. De rode draad door alle facetten van zijn werk wordt gevormd door een intensief bezig zijn en een persoonlijke band met de orgelkunst van Johann Sebastian Bach. Inmiddels heeft hij op Goeree-Overflakkee meer dan 80 Bachconcerten gegeven.

Adres:
Dorpskerk Middenstraat 20
Postcode:
3931HJ
Plaats:
Woudenberg (Boek overnachting in Woudenberg)
Dagje uit in Woudenberg | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
orgelconcert

Uitvoerenden:
Paul Kieviet (organist)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.hervormdwoudenberg.nl
Email adres:
wvduijvenbooden apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Herv. Gem. Woudenberg.
Telefoon:
033-2864527


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-06-22 16:39:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar