Christelijke Muziek & Concertagenda

Choral Evensong Woudenberg, Utrecht


Naam:
Choral Evensong
Datum:
1 juli 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 1 juli om 16.00 uur wordt in de Dorpskerk van Woudenberg een Choral Evensong gehouden. Deze viering met muziek uit de rijke Engelse koortraditie vormt de aftrap voor de muzikale serie in de Dorpskerk op zaterdagmiddagen in dit zomerseizoen.

Aan de Evensong wordt medewerking verleend door het vocaal ensemble ValleiConsort onder leiding van Arjan Veen. Organist is Wilfred Folmer en ds. A.D.J. Wessels is de voorganger tijdens deze bijzondere dienst.

Het dagelijks zingen van Evensong behoort al eeuwen tot de vaste taken van ieder Engels koor dat verbonden aan kerk, kathedraal of universiteitscollege. De liturgie van dit gezongen avondgebed bestaat uit twee Bijbellezingen, gezongen Psalmen (Chants) en ‘Canticles’ bestaande uit het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc dimittis (de lofzang van Simeon), en andere prachtige koorwerken.

Voor de evensong van zaterdag 1 juli is geput uit het fraaie Engelse koorrepertoire. Zo begint de viering met het ingetogen ‘View me, Lord’ van Richard Lloyd, en wordt de psalm van de dag, Psalm 84 gezongen op een chant van Hubert Parry. Het Magnificat en Nunc dimittis worden gezongen in de zetting in D van Herbert Brewer. ‘Turn back, o Man’ van Gustav Holst wordt als anthem gezongen. De aanwezigen zingen mee in de hymns en de evensong wordt omlijst met orgelmuziek.

Wilfred Folmer is organist van het Adema-orgel in de Grote Kerk van Scherpenzeel en van de Koepelkerk te Renswoude. Hij heeft een voorliefde voor de anglicaanse traditie (zoals de Choral Evensong) en de bijbehorende kerkmuziek. Arjan Veen heeft recent zijn Master Koordirectie behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Het ValleiConsort is het vocaal ensemble uit de ValleiCantorij, een projectkoor van zangers uit de Gelderse Vallei en omstreken.

Adres:
Dorpskerk, Middenstraat 20
Postcode:
3931HJ
Plaats:
Woudenberg (Boek overnachting in Woudenberg)
Dagje uit in Woudenberg | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Choral Evensong

Uitvoerenden:
ValleiConsort o.l.v. Arjan Veen
Wilfred Folmer (organnist)
ds. A.D.J. Wessels (voorganger)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.hervormdwoudenberg.nl
Email adres:
wvduijvenbooden apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Herv. Gem. Woudenberg.
Telefoon:
033-2864527


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-06-01 11:44:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar