Christelijke Muziek & Concertagenda

Babel. Origins. Zoektocht naar harmonie. Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Babel. Origins. Zoektocht naar harmonie.
Datum:
11 juni 2023
Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Sluit je ogen en denk je eens in: je maakt een reis door de tijd. Geleid door muziek uit verschillende tijdvakken ga je op zoek naar nieuwe harmonie. Onderweg tref je zeker vijf verschillende talen en word je verleid door de meerstemmigheid. Een onontgonnen landschap waar nog zoveel te ontdekken valt. En wie kom je dan tegen?

Met Babel. Origins. verklankt Haarlem Voices een nieuwe wereld, met als referentie en oorsprong het oude Babel; de stad die symbool staat voor meerstemmigheid en de verhalen uit Genesis ademt. Onze zangers en muzikanten verbinden zich ieder vanuit hun eigen taal en stem en vloeien samen in muziek die beroert. Waar het oude Babel bekend stond om de verdeeldheid, ontdekken we hier dat diversiteit juist van onmisbare waarde is voor de muziek.

‘Origins.’ staat voor de snaren. De viool en harp die ons gedurende het concert mede muzikaal ondersteunen zijn zogenaamde ‘chordofonen’ (meersnarigen), ook deze instrumenten kennen hun oorsprong in Babel.

Met Babel. Origins. bieden we jou een inkijkje in een rijke wereld. Een wereld van harmonie, in toon en taal. We nodigen je van harte uit!

Sinds de oprichting in 2006 is Haarlem Voices een enthousiast en gedreven koor dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett. Voor dit zomerconcert werken we samen met Castello Consort, ensemble voor renaissance en vroegbarok.

Adres:
Adelbertuskerk, Rijksstraatweg 26, Haarlem
Postcode:
2022 DA
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barrett, in samenwerking met Castello Consort.

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://haarlemvoices.nl/babel-origins/
Email adres:
info apenstaartje haarlemvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Haarlem Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-05-08 12:00:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.