Christelijke Muziek & Concertagenda

Een vrolijk lenteconcert in Westerkerkmuziek: van Pachelbel tot Piazzolla Veenendaal, Utrecht


Naam:
Een vrolijk lenteconcert in Westerkerkmuziek: van Pachelbel tot Piazzolla
Datum:
13 mei 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 13 mei om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal een concert gegeven door Edith Mathot, viool, Harm van den Berg, accordeon en organist/pianist Ad Verhage. Op het programma staan werken uit heel verschillende perioden, landen en stijlen. Zo klinken aan het begin van het programma de beroemde canon en gigue in D majeur van Johann Pachelbel en gaat het programma via fuga’s van Bach in de richting van de Argentijnse tango’s van Astor Piazzolla. Van de laatste klinken de Libertango en Oblivion, naast de intrigerende fuga y misterio. Ook klezmermuziek staat op het programma. Niet verwonderlijk, want de violiste en de accordeonist maken al jaren deel uit van de klezmergroep ‘Mazzeltov’. Zij spelen samen de Roemeense dansen van Bartok in een klezmerversie. Het concert eindigt met de virtuoze Czardas van Monti.
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
van klassiek tot klezmer, van Pachelbel tot Piazzolla

Uitvoerenden:
Edith Mathot studeerde enkele jaren aan het conservatorium in Amsterdam bij Jan Repko en Davina van Wely; later legde zij zich toe op wereldmuziek. Zo speelt zij al meer dan 25 jaar in ‘Mazzeltov’ dat op grote podia zoals het Concertgebouw heeft gespeeld. Harm van den Berg studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Hilversum. Hij speelt graag tango, musette en jazz maar hij is vooral thuis in het hele Oost-Europese repertoire. Op dit moment is hij muziekdocent en coach op de pabo van de CHE. Harm speelt eveneens in bovengenoemde klezmerband. Daarnaast speelt hij ook regelmatig in concerten met klassieke muziek en met Zuid-Amerikaanse tango’s van met name Astor Piazzolla.
Ad Verhage studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag schoolmuziek, orgel bij Riek Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert en protestante kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. Hij was gedurende 33 jaar docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, is cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en de Westerkerk te Veenendaal.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-05-08 00:06:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar