Christelijke Muziek & Concertagenda

Opera Dido & Aeneas van Purcell Deventer, Overijssel


Naam:
Opera Dido & Aeneas van Purcell
Datum:
17 juni 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) en het Deventer Kamer Orkest (DKO) voeren op 17 juni (20:00 uur) en 18 juni (15:00 uur) gezamenlijk de opera “Dido and Aeneas” van Henry Purcell uit. Dit beroemde werk, met de bekende treurzang ‘When I’m layed in earth’, vertelt het tragische liefdesverhaal van de mythische personages Dido en Aeneas.

We voeren Purcell’s meesterwerk op een levendige, meeslepende en eigentijdse wijze uit in de Burgerhaven te Deventer. Deze industriële locatie in de Deventer haven is bij uitstek geschikt voor onze moderne interpretatie van dit stuk. Solisten van het Utrechtse conservatorium en van het DVE verbeelden het verhaal, samen met dansers van Studio DanZo en Deventer Dansgezelschap !MPACT, een modern semi-professioneel dansgezelschap uit Deventer.

Het DVE en het DKO bestaan dit jaar beiden 50 jaar. Het jubileumjaar wordt gezamenlijk gevierd omdat koor en orkest de eerste tien jaar van hun bestaan één ensemble vormden. Beide ensembles bestaan uit ruim 25 gemotiveerde en goed geoefende amateurs uit Deventer en omstreken die op een zo’n hoog mogelijk niveau muziek maken.

De professionele dirigenten van koor en orkest staan garant voor de artistieke kwaliteit. Bij het DVE is dat Elske te Lindert, die ook een van de solistenrollen vertolkt. Peter Bogaert, de dirigent van het DKO, is de dirigent van dit project. Regisseur is Marleen Prins, een bekende regisseur en dramaturg van opera’s, muziekfilms en concerten met theatrale elementen.

Kaartjes kosten €17,50 (voorverkoop) of €20,- (aan de zaal) en zijn te verkrijgen via www.didodeventer.nl. Korting voor CJP, vrienden en donateurs.

Adres:
Sint Olafstraat 5A
Postcode:
7418 CG
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Opera

Uitvoerenden:
Het Deventer Vocaal Ensemble, het Deventer Kamerorkest, dansgezelschap !MPACT, studio Danzo

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.didodeventer.nl
Email adres:
info apenstaartje deventervocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deventer Vocaal Ensemble.
Telefoon:
0631643048


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-04-29 13:23:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar