Christelijke Muziek & Concertagenda

Primavera en espagnol Woerden, Utrecht


Naam:
Primavera en espagnol
Datum:
13 mei 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Het Woerdens Kamerkoor verlegt zijn grenzen. Na het succesvolle jubileumconcert in november 2022 met o.a. het Requiem van Mozart boort het koor met het programma Primavera en Espagňol nieuwe muzikale bronnen aan.
Het brengt op zaterdag 13 mei in de Opstandingskerk te Woerden een selectie van Spaanstalige liederen door de eeuwen heen. Gezongen worden werken van o.a. Juan del Encina (1469-1530), Manuel Oltra (1922-2015) en Javier Busto (1949-), maar ook bewerkingen van traditionele volksliederen zoals Al paňo fino en El Vito. Vreemde eend in de bijt is de Engelse componist Bob Chillcott (1955-) die met zijn Cuatro Baladas Amarillos voor vrouwenkoor de beroemde dichter Federico Garcia Lorca heeft willen eren. Ook Manuel Oltra heeft zijn Tres canciones de amor getoonzet op teksten van Lorca, die aan de vooravond van de Spaanse burgeroorlog in 1936 werd vermoord door nationalistische milities. De composities kenmerken zich door een rijk zuidelijk kleurenpalet waarin Moorse invloeden duidelijk hoorbaar zijn. Dit zien we ook terug in de volksliederen die getypeerd worden door vrolijkheid en zonnige passie. Het kamerkoor betreedt met dit programma een nieuw uitdagend muzikaal terrein met wonderschone verrassingen.
Toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 10 en zijn te bestellen via de koorleden of het contactformulier op www.woerdenskamerkoor.nl. Aan de kerk is de toegang € 12.

Adres:
Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8
Postcode:
3441 XC
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.woerdenskamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje woerdenskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Kamerkoor.
Telefoon:
0348 419656


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-04-27 12:20:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar