Christelijke Muziek & Concertagenda

Cantate op de Brink wegens succes uitgebreid Hilversum, Noord-Holland


Naam:
Cantate op de Brink wegens succes uitgebreid
Datum:
6 oktober 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:15u
Omschrijving:

Cantate op de Brink wegens succes uitgebreid

De succesvolle serie ‘Cantate op de Brink’ beleeft dit seizoen vier uitvoeringen. Eén meer dan het afgelopen jaar. Dit nieuwe Hilversumse muzikale initiatief is zo enthousiast ontvangen dat de organisatie de serie niet alleen continueert maar ook laat groeien. Op zaterdagmiddag 6 oktober klinkt al de eerste uitvoering in de Grote Kerk te Hilversum op de Kerkbrink.

‘Cantate op de Brink’ staat voor een serie van muzikale vespers op zaterdagmiddag in de Grote Kerk, gericht op een breed publiek. Instrumentalisten, koren en solisten voeren cantates uit van J.S. Bach en tijdgenoten. De muzikale vespers worden georganiseerd onder de auspiciën van de Raad van Kerken in Hilversum. De vesper duurt van 16u30 tot 17u15 en de toegang is vrij.

Op 6 oktober staat cantate BWV 148, Bringet dem Herrn Ehre seines Namens van J.S. Bach op het programma. Bas Ramselaar dirigeert het orkest en de Bach Cantorij uit Baarn. Nicoline Bovens (alt) en Mattijs Hoogendijk (tenor) verlenen als solisten hun medewerking. Heleen Weimar geeft een korte toelichting op de cantate.
De vesper begint met het oefenen van het slotkoraal. Tijdens de uitvoering kan het koraal door de aanwezigen worden meegezongen.

Adres:
Grote Kerk op de Kerkbrink
Plaats:
Hilversum (Boek overnachting in Hilversum)
Dagje uit in Hilversum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.cantateopdebrink.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantate op de Brink.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-09-18 10:33:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar