Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert met klarinet en percussie in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Passieconcert met klarinet en percussie in Westerkerkmuziek
Datum:
15 april 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 15 april om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door een niet alledaags duo, namelijk de uit Veenendaal afkomstige klarinettist Peter Koetsveld en slagwerker Dick le Mair. Zij spelen een afwisselend programma dat loopt van de barok ( J.S.Bach) via Haydn tot hedendaagse componisten als Eric Templeton en Dick le Mair zelf. De entree is gratis, maar aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Peter Koetsveld studeerde in 1985 af bij Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kort daarna toerde hij met het Cape Town Symphony Orchestra in Taiwan, won diverse concoursen en speelde verschillende recitals voor de nationale radio SABC. Met het blaasoctet van het orkest speelde hij op tal van evenementen, b.v. bij de Nederlandse Ambassade. Later speelde Peter met het Randstedelijk Begeleidings Orkest en won hij de auditie als extra basklarinettist in het Arnheim Symfonie Orkest. In 2021 verscheen zijn passiealbum 'The seven last Words of our Redeemer on the cross' van Joseph Haydn, dat hij helemaal in zijn eentje arrangeerde en speelde.
Dick Le Mair werd geboren in Den Haag en groeide op in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelde. De piano in huis werd een geliefd object en al gauw kwam werk van klassieken als Bach en Mozart op de lessenaar. Maar nadat hij de rock ’n roll ontdekte stapte hij over op slagwerk en ging naar het conservatorium om slagwerk en compositie te studeren. Hij maakte concertreizen door vele landen en was gastdocent aan de universiteiten van o.a. Sydney, Caracas en Porto. De laatste jaren is Dick voornamelijk actief als componist/arrangeur, percussionist/slagwerker en dirigent/docent. Hij schreef documentairemuziek en koor- en orkestwerken, bijvoorbeeld ‘Impressions of a Pilgrimage’, een 15-delig symfonisch werk, met groot orkest, koor, vocale en instrumentale solisten, orgel en slagwerk en ‘Gloria‘ voor gemengd koor, piano, harp, bas, vibrafoon en slagwerk.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.
Telefoon:
0318515280


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-04-05 23:14:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar