Christelijke Muziek & Concertagenda

Singelkerkconcerten: Ramon van Engelenhoven Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Singelkerkconcerten: Ramon van Engelenhoven
Datum:
23 april 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.15u - 15.15u
Omschrijving:

Ramon Van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10, waar hij studeerde bij Frank Peters.

Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev.

In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens won hij de publieksprijs als finalist van ‘Dutch Classical Talent’ seizoen 19/20, waarvoor hij een tournee langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia heeft gemaakt.
Ramon is zeer regelmatig te horen op de verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam, waar hij o.a. in 2017 met sopraan Laetitia Gerards ‘La Voix Humaine’ van Poulenc uitvoerde. Ook is hij vaak te gast bij diverse radioprogramma’s op Radio 4. Als kamermuziekmusicus speelde hij onder andere het pianokwintet van Korngold met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Ramon van Engelenhoven heeft een voorliefde voor filmmuziek en het bewerken daarvan voor piano. Anno 2023 vindt filmmuziek na decennia zijn weg naar het concertpodium, reden genoeg voor van Engelenhoven om een project te wijden aan drie grootmeesters van de traditioneel symfonische filmscores: Erich Wolfgang Korngold, John Williams en Bernard Hermann. ‘Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de plek die orkestrale muziek in films heeft en daardoor bij een gigantisch publiek terecht komt dat uit zichzelf misschien niet eens naar klassieke muziek luistert. Die twee werelden hebben altijd los van elkaar gestaan terwijl ze juist alles met elkaar te maken hebben. Met dit concert wil ik laten zien dat de mooiste filmmuziek simpelweg muziek is en los van de film een verhaal vertelt.’
In dit concert hoort u suites met muziek van Erich Korngold, John Williams en Bernard Herrmann. Ze zijn zo samengesteld dat je als luisteraar toongedichten ervaart die ieder het verhaal van de bijbehorende film vertellen, maar vooral de componisten en de muziek op de voorgrond zetten.

Adres:
Singel 452
Postcode:
1017 AW
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
https://www.jeroenkoopman.com/singelkerkconcerten
Email adres:
koster apenstaartje vdga.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Singelkerk.
Telefoon:
020-6234588


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-03-29 11:13:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar