Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert door Basilius Vocaal Ensemble in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Passieconcert door Basilius Vocaal Ensemble in Westerkerkmuziek
Datum:
18 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 18 maart, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een Passieconcert gegeven. Veel professionele zangers, instrumentalisten, dirigenten en muziektheoretici hebben de wens in een kleine groep vocaal te musiceren. Basilius geeft hen de mogelijkheid op hoog niveau te zingen met aandacht voor stemgebruik en ensemblevorming.
Het programma loopt van de serene 16de eeuwse polyfonie naar de expressiviteit van de barok en de vroege klassieke periode. Het gaat vaak om korte motetten op Oud-testamentische teksten van Jesaja en Jeremia over lijden, maar ook over troost. Van de Boheemse componist Frantisek Tuma klinkt een langer werk: een Stabat Mater, over de tranen van Maria die bij het kruis staat. Daarnaast twee motetten van componisten uit de Bachfamilie, namelijk van een oom (Johann Christoph) en een verre neef (Johann Ludwig) van de beroemde Bach. Aan het begin van het programma klinken twee werken van de Brabantse componist Maurice Pirenne, geschreven tijdens zijn studie in Rome in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Basilius Vocaal Ensemble, een uitzonderlijk Nederlands kamerkoor voor beroepsmusici onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-03-09 23:13:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.