Christelijke Muziek & Concertagenda

Bruckner & Mahler Amersfoort, Utrecht


Naam:
Bruckner & Mahler
Datum:
25 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Messe in e-moll van Anton Bruckner en koorbewerkingen van liederen van Gustav Mahler i.s.m. het Glasgow Chamber Choir.

De monumentale Messe in e-moll van Anton Bruckner voor achtstemmig koor en vijftien hout- en koperblazers staat als hoofdmoot op het programma. Bruckner schreef deze mis in 1866 ter gelegenheid van de bouw van de votiefkapel van de nieuwe kathedraal in Linz; de mis klonk voor het eerst in 1869, in de open lucht en onder leiding van de componist.

Naast deze mis worden o.a. nog drie transcripties voor acht- tot maar liefst zestienstemmig koor van Clytus Gottwald (1925-2023) van liederen van Gustav Mahler uitgevoerd. De koorbewerkingen van Gottwald worden ook wel gekarakteriseerd als het herscheppen van de prachtige klanken van de betreffende instrumenten naar de unieke kwaliteiten van de menselijke stem (Clytus Gottwald overleed op 18 januari jl. op de gezegende leeftijd van 97 jaar)

En als contrast met al deze laat 19e-eeuwse koorwerken voeren de koren elk een werk uit van de Schotse componist James MacMillan (*1959): het St. Joris Kamerkoor met diens toonzetting op Psalm 51 'Miserere' uit 2009 (dat tevens goed past bij deze Vastentijd) en het Glasgow Chamber Choir met de compositie 'Who shall separate us' (geschreven voor en uitgevoerd tijdens de uitvaartplechtigheid van de Engelse koningin Elisabeth II). Als vooruitblik naar de gezamenlijke uitvoeringen in Glasgow in april a.s. staan door het GCC ook nog de 'Three Shakespeare Songs' van Ralph Vaughan William op het programma.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.stjoriskamerkoor.nl/
Email adres:
info apenstaartje stjoriskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van St. Joris Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-03-08 17:49:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.