Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert Ouderkerk aan den IJssel, Zuid-Holland


Naam:
Passieconcert
Datum:
25 maart 2023
Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 25 maart hoopt het grote koor en het kamerkoor van ‘Oefening en Stichting’ in samenwerking met de muziekcommissie van de Hervormde Gemeente te Ouderkerk de Marcuspassie van Hans Boelee uit te voeren in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Deze passiemuziek naar het Evangelie van Marcus heeft als opzet, dat het lijdensverhaal niet als recitatief wordt gezongen, zoals in de klassieke Passionen, maar gelezen door de lector (verteller). De woorden van Jezus worden gezongen door de baritonsolist, de woorden van Petrus, Pilatus, enz. door sopraan-, tenor- en bassolisten met orgelbegeleiding. Alles wordt uitgevoerd in het Nederlands.
Medewerking verlenen Tineke Bos (sopraan), Arie Geneugelijk (tenor), Hans de Borst (bariton), Jan van der Eijk (bas), Jan Verweij (orgel) en ds. J.T. Maas (lector). Het geheel staat onder leiding van Cees van der Slik.
De avond begint om 20.00 uur, het adres van de kerk is Kalverstraat 1. De toegang is vrij, al wordt er wel een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Iedereen van harte welkom!

Adres:
Kalverstraat 1
Postcode:
2923 AE
Plaats:
Ouderkerk aan den IJssel (Boek overnachting in Ouderkerk aan den IJssel)
Dagje uit in Ouderkerk aan den IJssel | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren

Uitvoerenden:
Beide koren van de vereniging 'Oefening en Stichting'.

Entreeprijs kinderen:
Gratis


Email adres:
oefeningenstichting apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Oefening & Stichting.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-03-08 16:08:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.