Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem For The Living door Cantica Sacra Steenwijk, Overijssel


Naam:
Requiem For The Living door Cantica Sacra
Datum:
22 april 2023
Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 22 april 2023 geeft Cantica Sacra, met dirigent Claartje van Dokkum, weer het jaarlijkse voorjaarsconcert in de Grote Kerk van Steenwijk. Het concert begint om 20.15 uur.
De muzikale begeleiding is in handen van een Kamerorkest, bestaande uit strijkers, hout- en koperblazers, harp, piano en slagwerk.

Na het feestelijke ‘Jubilate’, dat Cantica Sacra in april 2022 uitvoerde ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het koor, staat dit jaar opnieuw een schitterende compositie van de Amerikaan Dan Forrest op het programma: zijn inmiddels wereldberoemde Requiem for the Living uit 2013.
Door zowel liturgische als niet-liturgische teksten te gebruiken is dit krachtige vijfdelige werk heel veelzeggend: variërend van de ijdelheid en de pijn van het dagelijks bestaan tot de hoop op licht en vrede. Een Requiem wordt altijd gezongen voor een overledene. Maar de componist is er van overtuigd dat het ook – en wellicht nog meer - voor ons, levenden, van toepassing is… dat we ook nu al mogen uitzien naar dat eeuwige licht en vrede. Vandaar: Requiem For The Living.

Daarnaast komen een aantal prachtige werken aan bod van o.a. Elaine Hagenberg en Ola Gjeilo. Net als Dan Forrest hedendaagse componisten die wereldwijde faam en bekendheid genieten om hun harmonieuze en goed in het gehoor liggende muziek.
Kortom: dit concert is een aanrader voor alle liefhebbers van koormuziek! Reserveer nu kaarten a €17,50 (voorverkoop)
via www.canticasacra.nl

Adres:
Grote Kerk Steenwijk
Postcode:
8331JC
Plaats:
Steenwijk (Boek overnachting in Steenwijk)
Dagje uit in Steenwijk | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.canticasacra.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantica Sacra.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-28 20:03:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.