Christelijke Muziek & Concertagenda

Muziek bij het Mirakel Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Muziek bij het Mirakel
Datum:
19 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 16:30u
Omschrijving:

In het voorjaar van 2023 geeft Collegium Musicum Amsterdam twee concerten rondom de Occo Codex en het Mirakel van Amsterdam. De Occo Codex ontleent zijn naam aan de Amsterdamse koopman Pompeius Occo, die dit manuscript rond 1530 liet vervaardigen in het beroemde scriptorium van Alamire te Mechelen. Het was bestemd voor de ‘Kapel ter Heilige Stede’, gesticht ter herinnering aan het Mirakel van het Heilig Sacrament te Amsterdam. Het Collegium werkt op zaterdagavond 18 maart, de avond van de Stille Omgang, mee aan de eucharistieviering in de Engelse kerk aan het Begijnhof, en vervolgt dit op zondagmiddag 19 maart met een concertante uitvoering van hetzelfde programma in ‘de Papegaai’ aan de Kalverstraat in Amsterdam. Het concert zal worden herhaald op zaterdag 15 april in de Heilig Landstichting.

Het programma is opgebouwd rondom de Missa myn hert van Mathieu Gascongne, met daaraan voorafgaand het thema Myn hert altyt heeft verlangen in een compositie van Pierre de la Rue. Van dezelfde componist wordt O salutaris hostia uitgevoerd. Het programma wordt gecompleteerd met werken van anonieme componisten uit de Occo Codex: Cibavit eos en Tantum ergo.

Adres:
Kalverstraat 58
Postcode:
1012PG
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Collegium Musicum Amsterdam olv Anthony Zielhorst

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
https://www.collegiummusicumamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Musicum Amsterdam.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-27 22:04:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar