Christelijke Muziek & Concertagenda

Mariavespers van Monteverdi Utrecht, Utrecht


Naam:
Mariavespers van Monteverdi
Datum:
21 april 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

Coqu viert het 40-jarig bestaan met bijzondere concerten in Utrecht en Wijk bij Duurstede. Op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april zingt Coqu de Mariavespers van Monteverdi onder leiding van Paul Valk, met medewerking van het orkest Accademia Amsterdam en vijf vocale solisten.

De Mariavespers zijn geschreven door de Italiaanse componist Claudio Monteverdi rond 1610. Het is een van de belangrijkste werken uit de barokmuziek en wordt beschouwd als een hoogtepunt in zijn oeuvre. Monteverdi's werk markeert de overgang van renaissance- naar barokmuziek en het begin van de Westerse opera. De compositie bestaat uit een afwisselende verzameling motetten, psalmen, hymnen en antifonen en was bedoeld om uit te voeren tijdens de avondvespers op feestdagen ter ere van Maria. Leuk om te weten: Monteverdi stelde deze bundel muziek samen als Vespro della Beata Vergine, in een poging indruk te maken op de paus. Hij hoopte te worden aangesteld als pauselijke kapelmeester in het Vaticaan. Dat mislukte, waarop hij in Venetiƫ aan de slag ging bij de Basiliek van San Marco. Ook geen verkeerde werkgever. De uitgestalde etalage van zijn open sollicitatie - vol bruisende energieke muziek - wordt tot op de huidige dag graag gezongen en gespeeld. We verheugen ons dan ook dit feestelijke werk uit te voeren bij ons jubileum. Het liefst natuurlijk voor een groot publiek, wees welkom!

Adres:
Pieterskerkhof 5
Postcode:
3512JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Coqu olv Paul Valk
mmv orkest Accademia Amsterdam
Wendy Roobol, sopraan
Jennifer van der Hart, sopraan
Falco van Loon, tenor
Stefan Kennedy, tenor
Berend Eijkhout, bariton

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.coqu.nl
Email adres:
publiciteit apenstaartje coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Coqu.

Kaarten:
www.ticketkantoor.nl/shop/coqu40utrecht

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-27 21:52:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar