Christelijke Muziek & Concertagenda

Amateur concours koororgel Sint-Joriskerk Amersfoort Amersfoort, Utrecht


Naam:
Amateur concours koororgel Sint-Joriskerk Amersfoort
Datum:
23 september 2023
Tijd:
11:00u - 16:00u
Omschrijving:

Het voltooide koororgel van de Sint-Joriskerk in Amersfoort staat centraal tijdens een orgelconcours voor amateurorganisten op 23 september 2023, dat wordt mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Schoonderbeek. Deelnemers moeten een verplicht werk spelen uit de barok of uit de neobarok en één vrij werk.
Het concours vindt plaats op het Metzler/Edskes-orgel, dat vorig jaar werd uitgebreid met een vrij pedaal. Maximaal twaalf kandidaten kunnen meedoen. Hun bijdrage mag maximaal een kwartier duren. Ze krijgen voorafgaand aan het concours negentig minuten studietijd, plus zeven minuten inspeeltijd in vroege ochtend op de dag zelf.
Er zijn twee prijzen. De eerste prijs is een geldbedrag van 150 euro en de uitnodiging voor het samen met Rien Donkersloot geven van een orgelconcert in de Sint-Joriskerk in 2024. De tweede prijs is een geldbedrag van 75 euro.
In de jury zitten Bas de Vroome, hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft en Jaco van Leeuwen, cantor-organist van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verplichte werken. De eerste mogelijkheid is de Fantasie uit Das Holsteinische Orgelbuch van Hans Friederich Micheelsen, aangevuld met een of meer vrije werken gecomponeerd voor het jaar 1750. Of ze kiezen als verplicht werk de Fantasia con immitazione, BWV 563 van Johann Sebastian Bach, aangevuld met een vrij werk uit de 20e en/of de of 21e eeuw, in overeenstemming met het karakter en karakteristieken van het Metzler-orgel.
Maximale totale speeltijd bij beide opties is vijftien minuten.
Het concours op zaterdag 23 september begint om 11.00 uur
Het inschrijfgeld bedraagt dertig euro per deelnemer.
Inschrijven en meer informatie via: info@orgelconcertenjoriskerk.nl .

Adres:
De Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
https://orgelconcertenjoriskerk.nl/
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenjoriskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Sint-Joriskerk.
Telefoon:
0653528737


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-21 10:45:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.