Christelijke Muziek & Concertagenda

"Fantastica Sicilia" door Voci d'Altrove Tholen, Zeeland


Naam:
"Fantastica Sicilia" door Voci d'Altrove
Datum:
11 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:15u
Omschrijving:

Eilanden spreken tot de verbeelding. Los van het vasteland leeft men er in symbiose met de zee en de vele reizigers die het eiland op hun tochten aandoen. Of de mythische reiziger, bij uitstek Odysseus, ook Sicilië bezocht is voer voor veel discussie, maar het eiland is zonder twijfel een magische plek, die zowel in het verleden als vandaag de dag een enorme aantrekkingskracht heeft op allerlei mensen.

Voci d’Altrove combineert in het programma Fantastica Sicilia de muzikale reisverslagen van Monteverdi, Marenzio en Lully met muziek van Siciliaanse oorsprong, van Sigismondo d’India, Leonardo Leo en uiteraard Alessandro Scarlatti.

Vervlochten met de centrale positie van Sicilië in de Middellandse Zee is de bijzondere volksmuziek van het eiland, die uit de vermengde tradities van generaties migranten uit alle windstreken is ontstaan. Misschien is die multiculturele identiteit wel een verklaring voor de verspreiding van de muzikale siciliana over heel Europa?

Met ons programma willen we een inclusieve, gastvrije en mystieke versie van Sicilië schilderen: een Sicilië waarvan de oude wortels de basis zijn van die multiculturele en fantastische realiteit die dit eiland vandaag nog steeds kenmerkt. 

Wij, de leden van Voci d'Altrove, zijn op onze beurt migranten: muziek heeft ons ver weg gebracht, maar het heeft ons ook verenigd en verrijkt. Daarom willen we laten zien, met Sicilië en zijn mythen als uitgangspunt, dat de eeuwige migratie van de mens een prachtig avontuur is dat ons tot wereldburgers heeft gemaakt, broeders en zusters van elkaar.

Over Voci d’Altrove
Voci d'Altrove, opgericht in Utrecht in 2019, bestaat uit vier musici: sopraan (Anastasia Terranova), flauto traverso (Ada Pérez), blokfluit (Emile ter Schegget) en clavecimbel (Tim Veldman). Het ensemble was in Nederland al te horen in Den Haag, Tilburg, Utrecht (Catharijn Classique), Doorn, Wageningen, en Arnhem. In de zomer van 2021 reisde Voci d’Altrove door Frankrijk met het programma “Aux plaisirs, aux délices”, waarin volksmuziek en geleerde barokmuziek elkaar ontmoetten.

In 2022 was in Nederland en Frankrijk het programma "Fantastica Sicilia" te horen. Het ensemble is steeds op zoek naar het nieuwe in oude muziek, naar onbekeken invalshoeken en een frisse wind door vergeten handschriften, vaak ook in historisch geïnspireerde arrangementen. Met behulp van hun brede kennis en de vele instrumenten die ze bespelen nemen de musici van Voci d’Altrove de luisteraar mee op reis naar vervlogen tijden.

Wilt u kaarten reserveren? Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen of een e-mail sturen naar info@keldermansconcerten.nl.

Adres:
Hoogstraat 12
Postcode:
4691CB
Plaats:
Tholen (Boek overnachting in Tholen)
Dagje uit in Tholen | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.keldermansconcerten.nl/
Email adres:
info apenstaartje keldermansconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Voci d'Altrove.
Telefoon:
0642441662


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-19 22:29:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar