Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Dordrechts Mannenkoor KNA Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Jubileumconcert Dordrechts Mannenkoor KNA
Datum:
19 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:00u

Omschrijving:

Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA bestaat dit jaar 125 jaar. Dat viert het koor met een spetterend Jubileumconcert. 125 jaar geleden begon ’t. Directeur Roll vond dat op het personeelsfeest van zijn Meterfabriek een mannenkoor niet mocht ontbreken. En zo geschiedde: op 21 januari 1898 werd KNA opgericht.
Successen bleven niet uit. In 1934 werd KNA kampioen van Nederland in de superieure klasse, in 1936 werd het koor koninklijk.
De oorlog kwam, KNA moest zijn activiteiten beperken. In 1945 kwam de bevrijding, KNA richtte zich weer op. De jaren 60 werden de triomfjaren met Kunstmin als de thuisbasis.
Begin 21-ste eeuw kwam het Britse repertoire, spoedig daarna diende Baltische liederen zich aan. De ambassadeur van Estland woonde het concert bij dat hieraan gewijd werd. Een hele eer!
Vanaf 2008 groeide het repertoire sterk in de breedte. Het koor schitterde jaren aaneen op het Groot Dordrechts Korenfestival en won prijzen op landelijke korendagen.
Het jubileumconcert wordt heel bijzonder. Op het programma staat een keur van liederen, waarmee de ontwikkeling van het koor door de jaren heen wordt weergegeven. Het begint met Russische religieuze liederen, gevolgd door theatrale werken en aria’s uit beroemde opera’s. Daarna presenteert het koor zijn huidige repertoire bestaande uit Franse, Britse en Italiaanse liederen. Het geheel wordt onderbroken door intermezzo’s van pianiste Caecilia Boschman en dirigent Hans van der Toorn.

Adres:
Wilhelminakerk
Postcode:
3311 LD
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.
Telefoon:
078 6153083


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-17 10:52:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.