Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach! Garmerwolde, Groningen


Naam:
Bach!
Datum:
19 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - u
Omschrijving:

BACH!
Muzikale dialoog cello en orgel
Orgel: Simon Bouma
Cello: Judith Oost

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bach’s composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel.
De beide instrumenten gaan met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal, waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.
Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord (op cello en orgel), delen uit de solosuites voor cello en preludes, fuga’s en een fantasia voor orgel solo.

Het verhaal dat vanuit deze werken ontstaat, laat de mens horen in al zijn kwetsbaarheid. Met verschillende, voor iedere luisteraar herkenbare, gemoedstoestanden. Daartegenover staan grote, nauwelijks te bevatten begrippen, zoals de dood, de eeuwigheid en de Heilige Drievuldigheid. Bach wist ze in zijn orgelcomposities te verklanken en dichter bij ons voorstellingsvermogen te brengen.

‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden, met de luisteraars te delen!
Het duo werkt sinds 2018 samen en heeft als doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklank met de cello als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasievolle en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan.

Meer informatie: www.barrevoet.nl

Adres:
Dorpskerk Garmerwolde
Postcode:
9798PD
Plaats:
Garmerwolde (Boek overnachting in Garmerwolde)
Dagje uit in Garmerwolde | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders

Uitvoerenden:
Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.barrevoet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Theater Compagnie Barrevoet.
Telefoon:
0650286723


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-06 16:57:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar