Christelijke Muziek & Concertagenda

Monteverdi, Selva morale et spirituale Loppersum, Groningen


Naam:
Monteverdi, Selva morale et spirituale
Datum:
12 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

De San Marco in Venetië is niet alleen een van de mooiste kerken ter wereld, maar was ook eeuwenlang een belangrijk muzikaal centrum. Claudio Monteverdi (1567-1643) werkte hier ruim dertig jaar als kapelmeester. Aan het einde van zijn loopbaan publiceerde Monteverdi een bundel met hoogtepunten uit zijn kerkelijke composities getiteld Selva morale et spirituale, moreel en spiritueel woud. Daarbij verwijst woud waarschijnlijk naar de kleurrijke verscheidenheid aan werken: in oude en nieuwe stijl, voor grote en kleine bezetting en geschikt voor allerlei momenten in het kerkelijk jaar. De Selva morale et spirituale is tegenwoordig minder bekend dan Monteverdi\'s Mariavespers, maar zou niet minder bemind hoeven zijn. Met een verfrissende afwisseling tussen imposante tutti\'s en levendige solopassages en met een heldere en expressieve harmonische taal toont de verzameling Monteverdi op zijn best.

Capella Groningen zingt o.l.v. vaste dirigent Merlijn Wackers delen uit de Selva morale et spirituale. In het programma staan concertante psalmcomposities centraal, waaronder het beroemde Beatus vir. Daarnaast klinkt het uitgebreide achtstemmige Magnificat. Deze stukken worden omlijst met delen uit de Missa da Capella in de oude polyfone stijl en het feestelijke zevenstemmige Gloria. Capella Groningen wordt in dit concert bijgestaan door vocale solisten en door musici uit het Margaretha Consort.

Toegang: aan de zaal € 20,00 / voorverkoop € 18,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis

Kaartverkoop bij voorkeur op reservering en vooruitbetaling via reserveringen@capellagroningen.nl of via het reserveringsformulier op onze website www.capellagroningen.nl.

Adres:
Petrus en Pauluskerk, Kerkpad 1
Postcode:
9919 HG
Plaats:
Loppersum (Boek overnachting in Loppersum)
Dagje uit in Loppersum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
https://www.capellagroningen.nl/
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.

Kaarten:
https://www.capellagroningen.nl/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-02-05 16:40:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar