Christelijke Muziek & Concertagenda

Toonkunstkoor Bekker en The Northern Consort - Requiem van Mozart en Missa Cellensis van Haydn Groningen, Groningen


Naam:
Toonkunstkoor Bekker en The Northern Consort - Requiem van Mozart en Missa Cellensis van Haydn
Datum:
11 maart 2023
Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Wie herinnert zich niet de aangrijpende scene aan het slot van de speelfilm Amadeus, waarin Mozart, doodziek maar met een enorme drive, collega-componist Salieri de muziek van een requiemmis laat optekenen. Hij bezweek aan zijn ziekte, slechts 35 jaar oud, terwijl de mis nog bij lange na niet af was. Wat een drama! Toch is het Requiem één van Mozart’s allerbekendste werken geworden, met dank aan zijn vriend Franz Xaver Süssmayr, die het stuk in de geest van de geniale Wolfgang Amadeus heeft voltooid.
Het is 10 jaar geleden dat Toonkunstkoor Bekker het Requiem van Mozart voor het laatst uitvoerde. Dat was bij het 135-jarig jubileum van het koor. Naast het Requiem stond toen de Song for St. Cecilia’s Day van Henry Kelder op het programma, een stuk speciaal in opdracht van Bekker gecomponeerd…. dat waren nog eens tijden….
Nu, bij het 145-jarig jubileum van het koor, zingen we Mozart’s indrukwekkende Requiem opnieuw, en voor de pauze brengen we ook weer een stuk ter ere van St. Cecilia, de beschermheilige van de muziek. Immers de Missa Cellensis in honorem Beatissimae Virginis Mariae van Mozart’s grote voorbeeld en muzikale vriend Joseph Haydn wordt ook wel Missa Sanctae Caeciliae genoemd. Een relatief onbekende mis van Haydn, maar oh, wat een prachtige muziek!
Het concert wordt begeleid door The Northern Consort, een ensemble waarmee Bekker inmiddels een hechte band heeft opgebouwd. De solisten hebben gemeen dat ze allen studeerden of nog studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Lokaal talent dus! En…. Bekker’s vaste dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen is terug! Weliswaar hebben we het afgelopen jaar geweldige uitvoeringen gehad met gastdirigenten Leendert Runia en Tobias Bethlehem, toch zijn we enorm blij dat Geert-Jan na langdurige afwezigheid nu weer op de bok staat.

Adres:
Martinikerk
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Bekker met The Northern Consort

Dirigent
Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen

Solisten
Laia López, sopraan
Marijke Beute, alt
Twan van der Wolde, tenor
Roele Kok, bariton

Entreeprijs volwassenen:
€ 34,50
Entreeprijs kinderen:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.toonkunstkoorbekker.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toonkunstkoor Bekker.
Telefoon:
0681497914

Kaarten:
https://toonkunstkoorbekker.nl/concertagenda/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-01-23 10:51:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.