Christelijke Muziek & Concertagenda

Evensong in de Westerkerk Veenendaal, Utrecht


Naam:
Evensong in de Westerkerk
Datum:
28 januari 2023
Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 28 januari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een evensong gehouden door een Veenendaals projectkoor o.l.v. Kees Jan de Koning met medewerking van de organist Ad Verhage.
Voor dit programma is gekozen om een evensong naar Engelse traditie uit te voeren, volledig in het Engels. Een evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Deze wordt meestal gezongen door het koor en daarom choral evensong genoemd. De orde van dienst van een evensong ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer, het boek waaruit al eeuwenlang de liturgieën voor de Anglicaanse diensten worden gebruikt.
Naast verschillende liturgische bestanddelen zijn de canticles (het Magnificat, lofzang van Maria en het Nunc Dimittis, de lofzang van Simeon) vaste onderdelen van de evensong. Tijdens dit concert worden deze uitgevoerd in een toonzetting van de 19e eeuwse Charles Villiers Stanford. Ook wordt als ‘anthem’ (motet) het werk ‘Hear my prayer’ van Felix Mendelssohn uitgevoerd met als sopraansoliste Simone de Koning. In de hyms, Engelse kerkliederen, worden de aanwezigen uitgenodigd om een aantal coupletten mee te zingen.
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het koor is samengesteld uit talentvolle, vooral Veenendaalse zangers die in staat zijn zelfstandig muziek in te studeren. In een beperkt aantal repetities wordt het programma door de ruim 35 zangers geperfectioneerd onder leiding van dirigent Kees Jan de Koning. Kees Jan is zelf een gerenommeerd zanger en maakt deel uit van het befaamde Nederlands Kamerkoor dat is samengesteld uit professioneel geschoolde zangers. Daarnaast werkt hij als projectdirigent en vocale koorcoach en is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Organist Ad Verhage werd opgeleid aan datzelfde conservatorium en werkte als docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Als organist is hij verbonden aan de Westerkerk en als cantor-organist aan de Andrieskerk in Amerongen.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-01-18 23:03:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.