Christelijke Muziek & Concertagenda

De Messiah van Händel Haarlem, Noord-Holland


Naam:
De Messiah van Händel
Datum:
25 februari 2023
Tijd:
19:30u - 22:30u
Omschrijving:

Ter gelegenheid van zijn 110 jarig bestaan voert Oratoriumkoor Kennemerland op zaterdag 25 februari 2023 de Messiah uit, een bij zangers en publiek geliefd koorwerk waarvan het Hallelujah een juichend hoogtepunt vormt.
Georg Friedrich Händel (1685-1759) schreef de Messiah in 1741 en had daar slechts 24 dagen voor nodig. Hij schijnt bij het componeren van het Hallelujah gezegd te hebben: “Ik geloof dat ik de hemel en God voor me heb gezien”.
Omdat niet het lijden maar de wederopstanding centraal staat is dit oratorium licht van toon. Gedragen en vlotte, ritmische delen wisselen elkaar af. De afwisseling tussen de solistische delen (sopraan, mezzosopraan, tenor, bariton) en koordelen maken de Messiah tot een levendig werk, waarin het koor de drijvende kracht vormt. Het Promenade Orkest zorgt voor een professionele begeleiding.
Dirigent Annelies Smit weet als geen ander bezieling te geven en het publiek te raken. De rijke schakering aan emoties maken de Messiah tot een hoopgevend, inspirerend en meeslepend meesterwerk. Voor het jarige koor een feest om te zingen!

Adres:
Philharmonie
Postcode:
2011HH
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 35,00


Internetadres:
http://Www.koor-Kennemerland.nl
Email adres:
Secr apenstaartje koor-kennemerland.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Oratoriumkoor Kennemerland.
Telefoon:
0657936858


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-01-12 15:20:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.