Christelijke Muziek & Concertagenda

Het liefdesverhaal van Clara en Robert Schumann Overveen, Noord-Holland


Naam:
Het liefdesverhaal van Clara en Robert Schumann
Datum:
15 januari 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11.00u - 13.00u
Omschrijving:

Op zondag 15 januari treedt het Myrthen Pianokwintet op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Het kwintet speelt muziek van Clara en Robert Schumann. De muziek wordt afgewisseld met voorlezingen door verteller Huib Ramaer.

‘Dubbelportret’ is een vertelconcert over het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann. Clara trouwde in 1840 met componist Robert Schumann die piano studeerde bij haar vader, de bekende pedagoog Friedrich Wieck. Al op haar negende trad Clara op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen. Ze was een geweldige pianiste, een verdienstelijke componiste en een absolute ster in het muziekleven van die tijd. Haar zwaarbevochten huwelijk met Robert Schumann was liefdevol en poëtisch, maar kende ook veel problemen. Het huwelijk eindigde met de vroegtijdige dood van Robert in 1856. Clara bleef achter met acht kinderen. Ze stopte met componeren, maar bleef haar hele leven optreden en lesgeven.

Het Myrthen Pianokwintet bestaat uit Yukiko Hasegawa (piano), Kilian van Rooij (viool), Momoko Noguchi (viool), Martin Moriarty (altviool) en Anastasia Feruleva (cello). Zij zijn stuk voor stuk gerenommeerde musici die ook als solist optreden. Het kwintet speelt Pianoconcert in a mineur, op. 7 van Clara Schumann-Wieck en het Pianokwintet in es majeur, op. 44 van Robert Schumann.

Adres:
Bloemendaalseweg 158
Postcode:
2051GJ
Plaats:
Overveen (Boek overnachting in Overveen)
Dagje uit in Overveen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
Myrthen Pianokwintet en verteller Huib Ramaer

Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
gratis parkeren
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.muzenforum.nl
Email adres:
infor apenstaartje muzenforum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Muzenforum.
Telefoon:
0623426503


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-01-03 14:33:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.