Christelijke Muziek & Concertagenda

Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor Den Bosch, Noord-Brabant


Naam:
Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor
Datum:
31 maart 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 22:30u
https://www.youtube.com/watch?v=3NVT2PfSRpg
Omschrijving:

Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dat doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er dit jaar een extra feestelijke editie van. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.philipskoor.nl/mp-tickets.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2.000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.

Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist, 31 maart en 1 april), Edward Ross (Evangelist, 2 april), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor), Vincent Kusters (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

Liefde voor dit werk
In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor en kamerorkest Alveare delen deze liefde voor dit werk en het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks uit, op diverse plaatsen in Brabant.

Adres:
Van der Does de Willeboissingel 12
Postcode:
5211 CB
Plaats:
Den Bosch (Boek overnachting in Den Bosch)
Dagje uit in Den Bosch | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 41,50


Internetadres:
https://www.philipskoor.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje philipskoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Philipskoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-01-02 11:52:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.