Christelijke Muziek & Concertagenda

Oudejaarsconcert Sopraan Nanette Mans en stadsorganist Gerben Budding Gouda, Zuid-Holland


Naam:
Oudejaarsconcert Sopraan Nanette Mans en stadsorganist Gerben Budding
Datum:
31 december 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Persbericht Oudejaarsconcert Sint-Jan Gouda
Zaterdag 31 december 2023 zal om 16.00 uur het slotconcert van de concertserie 2022 van de Stichting Goudse Sint-Jan plaatsvinden in de vorm van een Oudejaarsconcert door sopraan Nanette Mans en stadsorganist Gerben Budding. Er zal gemusiceerd worden in het koor van de kerk.
Het concert is ook de afsluiting van het gedenkjaar van César Franck en Heinrich Schütz. Beide componisten hebben veel aandacht gekregen in de concertserie 2022. In het midden van het programma klinkt een Oudejaarskoraal van Johann Sebastian Bach.
Nanette Mans (sopraan) en Gerben Budding (organist) werken sinds 2018 samen als sopraan-orgelduo. Regelmatig zijn ze te horen in de concertante en liturgische praktijk van de Goudse Sint-Janskerk.
Ze ontwikkelden meerdere thematisch samenhangende concertprogramma’s, zoals een programma met oude muziek (o.a. Schütz en Scorzuto), een programma met solo-cantates uit de 18e eeuw (o.a. Telemann en Bach) en een programma met Frans-romantische en moderne muziek (Franck, Vierne en Daan Manneke).
Voor de passietijd maakten ze een programma met aria’s uit de Matthäus- en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach en delen uit het Stabat Mater van Pergolesi.
Regelmatig voeren ze nieuwe muziek uit waarvan de inkt nog maar net droog is.

Welkom!

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Adres:
Achter de Kerk 16
Postcode:
2801JW
Plaats:
Gouda (Boek overnachting in Gouda)
Dagje uit in Gouda | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Sopraan Nanette Mans en organist Gerben Budding.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-12-24 19:08:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.