Christelijke Muziek & Concertagenda

Paulus van Mendelssohn-Bartholdy Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Paulus van Mendelssohn-Bartholdy
Datum:
20 januari 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:45u
Omschrijving:

Het oratorium “Paulus” wordt door kenners gewaardeerd als een van de beste en meest imposante werken van deze romantische componist. Felix Mendelssohn is als geen ander in staat de luisteraar mee te nemen in het Bijbelse verhaal van de evangelist en apostel Paulus. De dramatiek van het verhaal komt tot uiting in veel koorwerk en prachtige solistenpassages. De melodieën die Mendelssohn inbrengt zijn wonderschoon en meeslepend. Als typisch romantisch componist weet hij de grote gebaren van die stijlperiode toch fris en helder weer te geven in zijn composities. Daarmee toont hij zich ook een waardig opvolger van zijn grote voorbeeld Johann Sebastian Bach, die vanuit de zo heel andere barokstijl ook de gevoelens van de luisteraar diep wist te raken met zijn muziek.
Het oratorium vraagt veel van muzikanten en koor en volledige uitvoeringen zijn daarom zeldzaam. Met dit werk wil MOV op een waardige en onvergetelijke manier afscheid nemen van haar zeer gewaardeerde dirigent en muzikaal inspirator van de afgelopen 15 jaar Patrick van der Linden.

Adres:
Augustijnenkerk Voorstraat 216
Postcode:
3311ET
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Uitvoerenden zijn naast Merwe’s Oratorium Vereniging het Ars Musica Orkest en de solisten Heleen Koele (sopraan), Carina Vinke (alt), Stefan Kennedy (tenor) en Frans Fiselier (bas-bariton). De muzikale leiding is in handen van Patrick van der Linden, dirigent. Dit concert is ook het afscheidsconcert van Patrick van der Linden van Merwe’s Oratorium Vereniging.

Entreeprijs volwassenen:
€ 30,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.oratoriumdordrecht.nl
Email adres:
kaartverkoop apenstaartje oratoriumdordrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Merwe's Oratorium Vereniging.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-12-23 14:19:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.