Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerst met het Kampen Boys Choir in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kerst met het Kampen Boys Choir in Westerkerkmuziek
Datum:
10 december 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 10 december, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal een concert gegeven door het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies en met medewerking van de organist Sander van den Houten.
Hoewel het repertoire voor een groot deel uit de Engelse koortraditie komt, wordt ook regelmatig koorliteratuur uit andere taalgebieden gezongen. Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle uitvoeringen van Bachs Matthäus Passion door de Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam. De jongens zijn hierbij getraind om onder leiding van verschillende dirigenten te zingen. Het zingen bij het Boys Choir is een enerverende en uitdagende bezigheid. In de Bovenkerk in Kampen, de thuisbasis van het koor, zingt het jongenskoor concerten en Evensongs, die met regelmaat op zaterdag worden gehouden met als hoogtepunt de Festival of Lessons and Carols op Kerstavond.
Op het programma staan liederen voor Advent en Kerst aan de hand van drie thema’s: ‘de profetie’, ‘Maria’ en ‘het kind’. Bij diverse liederen wordt het publiek uitgenodigd om mee te zingen. Sander van den Houten speelt enkele intermezzo’s op het Skrabl-orgel van de Westerkerk.
De entree is gratis, maar aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Kampen Boys Choir heeft in zijn 20-jarig bestaan al menig hoogtepunt gekend. Het is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2000. Het omvat ongeveer 22 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-12-01 18:26:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar