Christelijke Muziek & Concertagenda

Alkmaar in concert Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Alkmaar in concert
Datum:
26 november 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 26 november 2022 geeft organist Gerwin van de Plaats een concert op het fraaie Müller-orgel in de historische Kapelkerk te Alkmaar. Ook het Urker Mannenkwartet waarvan Gerwin van de Plaats de dirigent is werkt aan deze avond mee. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair, aangevuld met verrassende solo’s. Daarnaast is er ruimte voor samenzang. Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €5 (incl. consumptie), kinderen en jongeren t/m 16 jaar hebben gratis entree. De kerk is verwarmd en de verrichtingen van de organist zijn zichtbaar in de kerk.

Adres:
Kapelkerk
Postcode:
1811 ER
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Samenzang
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
De organist
Gerwin van der Plaats (1977) is onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet en De Hoeksteen in IJsselmuiden. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Urker Mannenkwartet
In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannenkwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat zij besloten om door te gaan als kwartet en vroegen Gerwin van der Plaats, bekend vanwege zijn dirigentschap bij het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V., om hun daarin te begeleiden. Dat bleek een gouden greep te zijn. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Het is niet voor niets dat de concerten van het Urker Mannenkwartet een grote populariteit genieten in binnen en buitenland.

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Email adres:
koster apenstaartje kapelkerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Kapelkerk.
Telefoon:
06 – 17 07 62 04

Kaarten:
Aan de ingang

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-11-23 16:35:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.