Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Quink Vocaal Ensemble Tholen, Zeeland


Naam:
Kerstconcert Quink Vocaal Ensemble
Datum:
10 december 2022
Tijd:
20:15u - 21:15u
Omschrijving:

Quink Vocaal Ensemble zal het in het concert rijkelijk putten uit het veelzijdige Kerstrepertoire van Middeleeuwen tot Modernen.

Sopraan Marjon Strijk, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenor Harry van Berne en bas Kees Jan de Koning staan borg voor een prachtig uitgevoerd Kerstconcert in de sfeervolle ambiance van het Oude Stadhuis van Tholen, waarbij het aanwezige 16e eeuwse drieluik (zie onder) wezenlijk bijdraagt aan de muzikale beleving.

Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw. Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!

De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.
Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een CD met Rossini’s Petite Messe Solennelle.

Aanvang:
20:15 uur

Locatie:
Oude Stadhuis, Hoogstraat 12, 4691 CB Tholen

Entree:
€15,-

Kaarten reserveren:
https://www.keldermansconcerten.nl/contact/

Adres:
Hoogstraat 12
Postcode:
4691 CB
Plaats:
Tholen (Boek overnachting in Tholen)
Dagje uit in Tholen | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.keldermansconcerten.nl
Email adres:
info apenstaartje keldermansconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Quink Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-11-19 20:58:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.