Christelijke Muziek & Concertagenda

Chimaera Trio – klarinettrio’s uit Denemarken in Westerkerkmuziek Veenendaal Veenendaal, Utrecht


Naam:
Chimaera Trio – klarinettrio’s uit Denemarken in Westerkerkmuziek Veenendaal
Datum:
19 november 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

"Der er et yndigt land" (Er is een prachtig land) – klarinettrio’s uit Denemarken in Westerkerkmuziek.
Op zaterdag 19 november, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin, klarinet, Irene Kok, cello en Laurens de Man, piano.
Het trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer, een strijker en een toetseninstrument. De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.
Het trio beschikt zo over een breed repertoire; het verdiepte zich in beroemde klarinettrio’s (van bijvoorbeeld Brahms), in onbekende originele werken en arrangeerde ook zelf muziek. Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij diverse concoursen. Sinds deze eerste successen heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en was het te horen bij verschillende festivals. Via Radio 4 was het trio te horen in het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”.
Op het programma staan klarinettrio’s van 19e eeuwse Deense componisten, namelijk Niels Gade en Emil Hartmann. Een werk van de 20e eeuwse Per Nørgård maakt het geheel compleet. Bij het begrip “Gouden Eeuw” dwalen onze gedachten al snel richting de zeventiende eeuw: Rembrandt, Sweelinck, etc. Weinigen weten dat de Deense “guldalder” juist de negentiende eeuw was: na een woelige periode met allerlei politieke spanningen kregen de Deense kunsten in de loop van de 19e eeuw de kans om tot bloei te komen. Andersen en Kierkegaard genieten nog altijd internationale roem, maar ook de muziek uit die tijd is de moeite waard. In de muziek uit zich dit in heldere vormen en duidelijke muzikale zinnen, die nogal aan Mendelssohn doen denken.
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
"Der er et yndigt land" (Er is een prachtig land)

Uitvoerenden:
Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin, klarinet, Irene Kok, cello en Laurens de Man, piano

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-11-11 01:40:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.